Фритези (МАК-ОПРЕМА)

ef-t928

Фритези
Надворешните површини и базените за пржење се изработени од нерѓосувачки челик AiSi304. Горните површини и базените се изработени од подебел материјал и имаат заоблени агли за полесно одржување. Постојат неколку различни модели на располагање, со еден или повеќе базени. Температурата на маслото, помеѓу 100 и 190 ˚C може да се постави индивидуално за секој базен, независно од другиот.

Сите базени имаат ладна зона.
Сите фритези имаат вградени термички осигурувачи.
Кај фритезите во сериите 700 и 900, маслото се испушта од базените преку испусни вентили.
Кај фритези во серијата 600, испорачаната цевка за испуштање се става на вентилот за одвод за да се испушти маслото во соодветен сад.
Сите фритези се затворени со капаци и корпа од хромирана челична жица.
Посебниот сад за филтрирање и складирање на маслото може да се нарача одделно.
Сите фритези се опремени со подесливи ногарки.

Јавете ни се, го имаме вистинското решение за Вас: 02/2430-777 или пишете ни на This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Results 1 - 6 of 6Show:     Items Per Page
Results 1 - 6 of 6Show:     Items Per Page